Offerte
Terug

Informatie omtrent het Coronavirus

Coronavirus

Iedereen maakt zich zorgen over het coronavirus. U, als klant of gast, de schippers en het personeel van Holland Sail: we zijn allemaal bezig met de pandemie en hoe dit van invloed is op onze activiteiten.

Het coronavirus legt een zware belasting op het openbare leven wereldwijd. We doen allemaal ons best om daar zo verantwoordelijk mogelijk mee om te gaan. Holland Sail volgt de situatie nauwkeurig.

Op dit moment lijkt het er op dat de overheid de beperkingen stapsgewijs versoepelt. Zo mogen er vanaf 1 juni weer groepen tot 30 personen bijeenkomen. Holland Sail heeft protocollen inclusief de social distanceregels klaarliggen om veilig te zeilen, voor de gasten en de bemanning. Het wel of niet mogen varen is van diverse factoren afhankelijk:
1. Verdere versoepeling van de beperkingen
2. Groepsgrootte en samenstelling van de groep
3. De scheepsindeling m.b.t. aantal bedden/hutten/douches/toiletten
Om bovenstaande redenen zal voor elk schip bepaald worden of deze een geboekte reis kan uitvoeren. U krijgt daarover van ons vanzelf bericht.

Ons team staat natuurlijk altijd voor u klaar. Helaas is het momenteel erg druk. Daardoor kan het zijn dat we telefonisch minder goed bereikbaar zijn dan u van ons gewend bent. Ook per e-mail kan het iets langer duren voor we op uw vraag kunnen antwoorden. Wij vragen om uw begrip hiervoor in deze uitzonderlijke situatie.

We hopen u op deze pagina in ieder geval van de basisinformatie te kunnen voorzien. Maar het allerbelangrijkste is toch wel het volgende:

Doe voorzichtig en blijf gezond.

Kort samengevat

U heeft vragen heeft, dat weten we omdat veel van u zich al bij ons gemeld hebben. De belangrijkste zaken op een rijtje:

Deze pagina wordt geüpdated bij verandering van de stand van zaken.

Gaat mijn reis nog door?

De overheid heeft allerlei beperkende maatregelen ingesteld. Kan mijn reis nu nog wel doorgaan?

Holland Sail heeft besloten uit voorzichtigheid alle zeilreizen tot 1 juni 2020 te annuleren. Begint uw reis voor 1 juni? Dan kan deze helaas niet doorgaan. Dat vinden we bijzonder vervelend.

Gaat u na 1 juni 2020 zeilen?
U wordt door ons geïnformeerd of uw reis doorgaat.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Voor algemene informatie rondom het virus en de maatregelen die de overheid neemt, kunt u kijken op de pagina van de Rijksoverheid.

Voor actuele informatie over de besmettingen in Nederland kijkt u op de pagina van het RIVM.

Ik heb na 1 juni een zeilreis geboekt en wil deze annuleren, kan dat?

Het liefste wilt u natuurlijk gaan zeilen! Maar het zijn unieke en zware tijden waarin beslissingen genomen (moeten) worden die soms helemaal niet leuk zijn. We begrijpen uw afweging. We willen u verzoeken om ons via e-mail te benaderen in zo'n geval.

Momenteel kan het iets langer duren voor u antwoord krijgt dan u van ons gewend bent. We vragen daarvoor uw begrip.