Offerte
Terug

Ervaringen

Toon ervaringen:

Holland Sail

1118 ervaringen

Ervaring plaatsen
9.7

"we vonden het top!! "

Stalatube BV op 12/09/2019
Grote Beer

Erg mooi schip en de schipper met zijn familie, matroos, decatering waren top!

"gewoon geweldig!"

helcia cino op 08/09/2019
Vertrouwen Harlingen

Wij, een 16 koppig gezelschap van familie en vrienden, hebben een superleuke zeilvakantie met het schip Vertrouwen gehad. Het weer zat mee dus we konden zwemmen en zonnebaden aan dek. We hebben voor anker gelegen, wadgelopen, eilanden bezocht, gelachen, gedanst, lekker gekookt en gegeten aan boord, kortom we waren er echt even helemaal uit. Een supervakantie. Bedankt Schipper Katja en Axel!!!

"Top weekend op topschip met topbemanning"

marianne hooghiemstra op 05/09/2019
Boreas

ons 11e zeilweekend als groep en voor het eerst op de Boreas! Een kundige (= veilige) schipper op een goed onderhouden schip, waar alles goed werkt en functioneert.
Ons beste weekend byfar, met dank aan Henk en Grietje

"Individuele zeilweek"

Arianne op 25/08/2019
La Boheme

Afgelopen week mee geweest op de La Bohème. Wat een heerlijke zeilweek! Afwisselend weer, maar elke dag zoveel mogelijk zeilen en zo min mogelijk de motor aan. Dus zeilend Makkum in en weer zeilend naar buiten richting de Waddenzee. Deze week van Enkhuizen naar Makkum en daarna nog Terschelling, Ameland, Vlieland, Hindeloopen, Medemblik en weer terug naar Enkhuizen.
De hele week hebben we heerlijk te eten gekregen, verzorgd door Carolien in de kombuis, Een uitgebreid ontbijt, lekkere afwisselende lunch en heerlijk avond eten en lekker toetje!
Een geslaagde week die zeker voor herhaling vatbaar is!
Bedankt Leon, Melanie en Carolien!

"mevrouw"

ingeborg clement op 19/08/2019
Waterwolf

het was prachtig en veel te kort

"Prachtige tocht gehad. "

Carool van Kesteren op 14/08/2019
Zeemeeuw

Mooie zeilweek met gevarieerd varen. Prima schip, wel zwaar om te zeilen. Veel uitleg door de schipper over het wad, en waarom we zo zeilen. Door het weer moesten we een stuk binnendoor, maar dat had ook wel zijn charme. De informatie op de website is niet actueel, zo beschikt het schip niet over Wifi of TV.

"Top!"

Mariette op 18/07/2019
Bontekoe

Ons zeilweekend met een groep vrienden op Bontekoe was van het begin tot het einde een echt feestje! Vanuit de organisatie kreeg in de voorbereiding snel, adekwaat en zeer vriendelijk alle extra info die ik vroeg. Met schipper Renée en kok Nils kon ik van te voren echt al mijn wensen bespreken en realiseren: zeer prettig en klantgericht!
Al mijn gasten waren van mening dat Renée & Niels, Marvin en Nils een echte topbemanning vormden: zij zorgden voor een mooie gevarieerde route, duidelijke en betrokken zeil-instructies, heerlijke verse en gezonde maaltijden en tussendoortjes, en dat alles vriendelijk, vrolijk en vrij! Kortom, Bontekoe is een echte aanrader!

"op zeilweekend met onze Vliebiza reisclub"

Henk de Vogel op 18/07/2019
Vertrouwen Harlingen

Pinksteren 2019, een lang weekend met onze reisclub op de Wadden als gast op de Vertrouwen Harlingen. Een fantastisch weekend, mooi weer (vooral veel wind), een alleraardigst en gezellig schippersechtpaar, flexibel over de invulling van het programma, een top kok met culinaire verrassingen, keurige slaaphutten, schoon sanitair. Kortom een aanrader voor een onvergetelijk weekend!

"Heerlijk"

Arjan en Jan de Kleijn op 16/07/2019
Novel

Heerlijk weekend zeilen met mijn vader van 80. Alles kan, niets moet. Aanrader

"drie eilanden"

joke de haan op 16/07/2019
La Boheme

Het was heel bijzonder om op dit mooie schip binnen vijf dagen drie eilanden aan te doen en overal voldoende tijd om echt wat te ontdekken. Ook was het voor het eerst dat ik zo dicht bij de zeehonden ben geweest!
Helaas was er wel weinig wind deze week, dus we hebben veel geluierd.Over het zeilen zelf weinig geleerd.
Catering, comfort en hygiëne helemaal in orde.Volgend keer wel wat tegen de muggen meenemen..

"Heerlijk pinksterweekend gehad op de Grote Beer"

AW Janssen op 13/06/2019
Grote Beer

De Grote Beer is een prachtig indrukwekkend schip. De bemanning is zeer vriendelijk en enthousiast. Ze denken met je mee en niets is hun te gek! Het eten was zeer verzorgd. Het zeilen was een grote belevenis. Dank jullie wel!

"zeil Gwp 2019"

jade daelman op 27/05/2019
Nirwana

dank u wel voor de leuke en leerrijke reis hopelijk was het even leuk voor u als voor mij. het is een super zeilboot met de beste schippers. de Nirwana is mijn favoriete zeilboot en kom zeker nog eens terug met vrienden

"Prachtig mei-weekend op de Alberdina"

Jeroen op 13/05/2019
Alberdina

We (10 50-ers) hadden een fantastisch weekeinde op de Alberdina. Veel zon en wind, dat was al goed geregeld door de schipper. Van ontvangst tot afscheid waren Margrit en Leo super. De Albderdina is in zeer mooie staat, super goed uitgerust en van het meeste comfort voorzien. Keuken top in orde, een perfect schip voor tochten op het Ijsselmeer en het Wad, zeer aan te raden. Margrit en Leo, veel dank. We komen graag nog een keer terug.

"Gewoonweg genieten"

Wesley op 17/11/2018
Bontekoe

Ik ben nu over de afgelopen jaren meermaals met de Bontekoe mee geweest (individuele reizen en races) en kan alleen maar zeggen dat het altijd weer een mooie ervaring is. Schippers Niels en Renee (en hun kleine dochter Vera) nemen je mee op wat voor hen zeilen op de voormalige Zuiderzee is, of dat nu rustig aan genieten is op het wad of zo hard en snel mogelijk een race varen op het Markermeer - de sfeer aan boord is altijd even leuk en gezellig. Daarin ligt uiteraard ook een grote rol weggelegd. voor de matroos Marvin die altijd even goedlachs rustig de tijd neemt om helder uit te leggen wat er gaat gebeuren, hoe men de zeilen kan trimmen en de overige werking van het schip. Maar wat bovenal bij blijft is zij het samen altijd voor elkaar krijgen om een groep mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten (individuele reizen), zo snel tot een hele warme, goed functionerende groep weten te smeden. Ik kom zeker nog eens terug!

"Voortreffelijk"

Dennis Bosch op 01/11/2018
Amore Vici

Wij hebben een grandioos weekend gehad met een crew die fantastisch was.
Er was hun niets teveel.
De catering was heel goed verzorgd en Erik en Jelly waren heel erg gastvrij.
Erik was een goede gids en vertelde leuke "weetjes" over het schip en de omgeving.
De Amore Vici plus bemanning is aan te bevelen.

"Brandarisrace"

Lucinda Ramaekers op 22/10/2018
Grote Beer

Eerste keer dat we met ons tweetjes gezeild hebben. We vonden het beide helemaal geweldig en kunnen het iedereen aanraden. Met nogmaals extra complimenten voor Carolien in de Kombuis en Stan Janssen "Ketelbink"

"Alberdina"

Jan and Bruce Moss op 13/10/2018
Alberdina

A wonderful week. Beat all expectations. The sailing was superb and different to our sailing in the UK, even on Thames Barges. Our host and hostess were excellent in their tuition and assessment of our own abilities. Skipper Leo's selection of places to visit was excellent adding greatly to the enjoyment of our entire cruise.Also his handling of the ship in tight condition was exceptional. Added to all this it was a very happy week with lots of laughter and fun.It is true that none of us wanted to go home. Thank you Leo and Margit

"Ontspannen weekend"

Constantijn op 10/10/2018
Vertrouwen Enkhuizen

Heel gezellig aan boord bij Lex en Irma. Fijn, ruim schip. Zeker een aanrader!

"feedback"

Hans Bronsema op 03/10/2018
Zeemeeuw

Al jaren gaan we met heel veel plezier op de boot met Peter en Martine. De Zeemeeuw Is werkelijk een fantastische boot. Helaas hebben we onze individuele bootreis niet vol gekregen, waardoor ik er behoorlijk bij in geschoten ben. Dat is erg jammer, maar elke keer weer een uitdaging. Desondanks blijft het leuk te organiseren als je ziet hoe blij iedereen wordt van de Zeemeeuw.

"-"

Loobuyck op 26/09/2018
Moeke Zorn

blabla

"Mooi schip, van voor tot achteren"

Dirk van der Wal op 25/09/2018
Morgana

Leuke bemanning op een prachtig schip. Vooral de wat luxere sfeer onderdeks. Alles prima verzorgd.
Bedankt

"Meer dan je ervan verwacht"

Dirk van der Wal op 25/09/2018
Grote Beer

Op de Grote Beer met zijn bemanning krijg je meer dan je verwacht. Het schip is heel goed ingericht. Vooral onderdek is het heerlijk verblijven. De gemeenschappelijke ruimte met zeer gezellige bar is opgedeeld in twee gedeelten. Mooi daaraan is dat het heel ruim is zonder als zaal over te komen. Top dus, netto als de bemanning.
Bedankt.

"Heerlijk varen met een prima bemanning op een goed uitgerust schip"

K.B. Ploegman op 24/09/2018
Panta Rhei

Van begin tot eind genoten van het schip, de schipper, de maat en niet te vergeten de kok. Wat een verwennerij bij ontbijt, lunch, diner en tussendoor. En wat een gezelligheid en aandacht voor de gasten.
Het weekend was ter ere van ons 40-jarig huwelijk en het was in meerdere opzichten een waar feest.

"Vergaderen & Zeilen"

Anne Verhoeven op 24/09/2018
Mon Desir

We hebben 3 geweldige dagen gehad aan boord van de Mon Desir! Het was voor ons een mooie combinatie om het vergaderen af te kunnen wisselen met actief bezig zijn in de frisse buitenlucht.
Het schip is erg mooi, de bemanning enorm gastvrij en deskundig. En ook het eten was geweldig georganiseerd! De maaltijden en tussendoortjes werden allemaal vers bereid. Het heeft ons aan niets ontbroken tijdens deze trip.
Bedankt Sebastiaan, Anja, Annemieke en Anneleen!

"Hockeyteam an Bord"

Cording op 20/09/2018
Fortuna

Auch unser zweiter Törn an Bord der Fortuna nach Vlieland war wieder wunderbar! Tolles Schiff, sehr gut ausgestattet und gepflegt, netter Skipper+ Maat, Sonne + Wind + eine schöne Insel!

"Top dagen aan boord van Lotus!"

Sandra op 13/09/2018
Lotus

Echt genoten van twee toffe dagen aan boord van deze mooie boot! Marc & Erik hebben de reis perfect verzorgd & voor ons gezorgd! De mannen zijn gastvrij, flexibel, behulpzaam en vriendelijk. De boot is ruim en van alle gemakken voorzien. Ook de hutten zijn schoon en prima in orde, heb er heerlijk geslapen :)
Aanrader!!

"dank!"

Frank op 11/09/2018
Lotus

Geweldig. Dank aan de topmannen Erik en Mark!

"Nogmaals van harte bedankt!"

Roel op 11/09/2018
Lotus

Een zeer bijzondere reis en intens genoten van zeilen op de Waddenzee.

De schipper was niet alleen uitermate flexibel, maar tevens zeer behulpzaam tijdens het omgooien van de plannen (i.v.m. een "verkeerde" windrichting was Terschelling een betere optie dan Vlieland.

Een heerlijke reis gehad en veel plezier aan het zeilen beleeft met de schipper, maar zeker ook met zijn matroos Mark.

Zeer zeker en van harte aan te raden voor eenieder die een geweldig uitstapje wilt.

"Fantastische teambuilding!"

Bauke op 10/09/2018
Lotus

Met 15 personen 2 dagen en 1 nacht op deNoordzee was een geweldige ervaring!Schipper Erik moest ons vertellen dat we gezien de harde wind beter konden uitwijken naar Terschelling dat het geplande Vlieland. Binnen de kortste keren had hij een restaurant voor ons geboekt. Onze wens om op het wad te lopen maakte hij ook waar. Matroos Mark en Kapitein Erik :-) bedankt voor jullie geweldige gastvrijheid! Het zeilen was een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!

"Super uitje!"

Maaike van der Kuij op 10/09/2018
Lotus

Heerlijke dagen gehad op een prachtige boot. Goeie uitleg, we konden lekker meewerken met het zeilen, maar ook genoeg ruimte om te genieten van de zon en de wind in je gezicht. Super geslapen, hutten zijn goed, gezamelijke ruimte is erg gezellig. Mede dankzij Eric & Mark een geweldige tijd gehad.

"Fantastische Ervaring"

Debbie Hendriks op 10/09/2018
Lotus

Wij hebben 2 dagen mogen doorbrengen met 15 collega's aan boord van de Lotus. Grote complimenten voor de schipper Erik en zijn "matroos" Mark. Niks was hen teveel en ondanks dat we door het weer wat aanpassingen hebben moeten doen, hebben we een fantastische reis gehad! Het schip is ruim en van alle gemakken voorzien. Tevens erg schoon! Als je van plan bent om te gaan varen, doe het dan met de Lotusen met Erik: succes gegarandeerd!

"Geweldige ervaring"

RJ van Zelst op 10/09/2018
Lotus

De schippers Erik en Mark waren top! Duidelijk in hun uitleg vooraf- en tijdens het varen. We werden aan het werk gezet, wat een gave ervaring was. De boot zelf zag er goed uit, netjes en schoon. Redelijk ruime hutten, 2 douches en toiletten. De keuken had alles wat we nodig hadden. In Terschelling aangekomen hebben ze een scherm opgezet zodat we beschut konden borrelen op het dek. In communicatie ging alles goed, we hebben een top weekend gehad op de Lotus, zeker voor herhaling vatbaar.

"waterwolf"

ingeborg clement op 09/09/2018
Waterwolf

heerlijke week gehad, volgend jaar zeker weer.

"Een topweek op de Lotus"

Desmond op 07/09/2018
Lotus

Met 15 leerlingen en 2 begeleiders onder leiding van Erik en Mark samen hebben wij een topweek gehad.

De sfeer was goed, de band met de schipper en scheepsmaat was zeer goed en de boot voldeed aan alle eisen met een groep jonge mensen van een puberleeftijd!

Wij als docenten hebben optimaal kunnen genieten samen met onze leerlingen! Als de schipper en scheepsmaat zelfs al mee willen doen met de spellen naast het zeilen zelf waarbij ze de leerlingen helemaal betrekken, dan krijgen zij natuurlijk alle credits van ons allemaal!

"Bree-Sant"

Hoekstra op 05/09/2018
Bree Sant

Jan Bree-Sant,Top schipper, aan boord
super kok, leuke maat.

alleen als Nederlander aan boord.op meerdere schepen,
zou er door het hoofdkantoor nog wel iets aan verandert kunnen worden?

"BBBZZZWWW"

Harm de Jong op 28/08/2018
Vertrouwen Harlingen

Het is alweer de 13de keer dat we met het schip “Vertrouwen” met schipper Axel en Katja het zilte nat hebben op gezocht met 14 personen.
Vrijdags was het tij tegen dus via de sluis naar Workum. Waar we ook de skutsjes aan het oefen zagen. Zaterdags zijn we van Workum naar Terschelling gezeild met een windje van 5 a 6 Beaufort. Daar in de keuken lasagne voor 17 personen klaar gemaakt.

"Relaxed"

Gerrit op 23/08/2018
Morgana

Ontspannen sfeer met de medegasten, degelijk&goed eten, slaapplek niet ruim, maar wel prima. Als je nog niet eerder gezeild heb krijg je op deze manier een mooie eerste indruk. Je kunt meehelpen als je dat wilt. Ik heb genoten van liggen in het net van de Kluiverboom!

Het mooie weer en Sail Harlingen maakten het af

"La Bohème"

Jetske op 22/08/2018
La Boheme

bemanning, schipper Leon,maat Melanie, kok Wilma was TOP!

het weer, zon, regen, wind, weinig wind, waterhoos, alles meegemaakt, heerlijk genieten aan boord.
Makkum, Ameland, Terschelling, Vlieland en Medemblik.
op de eilanden gefietst.foto's gemaakt onderweg.

jammer dat ik als enige gast bij een Duitse groep aan boord was.
en nu lekker nagenieten van de vakantie 2018

"weekend ECHT zeilen met "De Waterwolf""

Theo Kraan op 20/08/2018
Waterwolf

Voor de 17-de keer met 3 brandweermaatjes een weekend als individuele gasten gezeild. Deze keer was het ECHT zeilen met schipper Olaf. Van Enkhuizen naar de Waddenzee compleet met droogvallen. Geen 10.00 tot 16.00 uur tijden.
Uitstekende verzorging van Nicci en duidelijke uitleg wat er van ons verwacht werd van Pia. Overnacht in Harlingen. Daar om 08.00 uur al vertrokken, nog even aangelegd voor de lunch in Stavoren en rond 17.00 uur weer in Enkhuizen waar onder het genot van een gezamenlijk laatste biertje afscheid werd genomen van de medezeilers en de bemanning van "De Waterwolf". Was een geslaagd weekend. Veel succes met dit schip verder !!!

"Gast"

Rob op 13/08/2018
Waterwolf

Schipper en zijn vrouw zeer open en gastvrij. Veel uitleg zeilen en wadden. Verzorging goed en op donderdag heerlijke Indische maaltijd. Tip, iets lekkers bij de koffie.....was niet vaak aanwezig. Topweekend gehad.

"toppers zijn het"

Evelien Pierik op 13/08/2018
Lotus

Erik, Guusje en Nicci hebben ons een hele fijne midweek bezorgd.
we Hebben alle soorten weer gehad en daar maakte Erik goed gebruik van.
Tegelijkertijd deskundig,veilig en gezellig. Waar vind je dat nog...
Veel dank!!
Op naar de volgende keer. (Voor mij de 5e keer)

"Zon, zee en lekker varen! "

A. op 12/08/2018
Bree Sant

Wij mochten met schipper Jan mee in een week met prachtig weer. Er stond niet veel wind, maar we hebben toch een bezoek kunnen brengen aan Vlieland, Terschelling en Ameland. De service aan boord was perfect, lekker eten en vriendelijke mensen. Ik kan het aanraden om van te voren even te informeren naar de samenstelling van de groep, al heb ik wel ervaren dat leeftijd en nationaliteit niet belemmerend hoeft te zijn voor een gezellige week!

"Meer dan fantastisch"

Agaath de Vos op 08/08/2018
Morgana

Het ontvangst was hartelijk en informatief en twee talig. Hierdoor was er direct chemie in de groep. de groep was zeer gemeleerd. Bemanning was zeer kundig, met een extra pluim voor de schipper die ons moeiteloos door de enorme drukte loodste (tallship race harlingen). Het enthousiasme en geduld van het personeel was heel erg fijn en de kers op de taart was toch wel het zeilen met ALLE zeilen. Fantastische afwisseling van rust en gezonde inspanning. Absoluut voor herhaling vatbaar. Bedankt!! Agaath de Vos

"Viering 50 jaar getrouwd"

Fam Knoppers op 05/08/2018
Boreas

Met kinderen en kleinkinderen totaal 14pers 3 fantastische dagen op de Boreas met Henk, Grietje en Nicole de kok voor de geweldige catering.
Elke dag een hoogtepunt:
Droogvallen met BBQ
Zeilen naar Terschelling
Sail-in vd Tall ship 2018
Een super ervaring met super bemanning.Top Top

"Goed weekend gehad "

Tom op 01/08/2018
Fortuna

Leuke bemanning, mooi schip zeer tevreden en een goed weekend gehad.

"IJsselmeer en Wad"

Henk van der Horst op 12/07/2018
Amore Vici

Mooie zeilreis gehad op een goed schip met kundige en toegankelijke bemanning.
Er was een goede balans tussen varen en aan wal liggen.
Op het Wad zeehonden kunnen spotten en ook nog een bruinvis als bonus.

"Super vakantie"

Joke Starre op 05/07/2018
De Vriendschap

Het is een hele mooie vakantie geweest, met zon, wind en een zeer vakbekwame bemanning. Remco en Yteke jullie hebben een prachtig schip en ik heb enorm genoten van jullie gastvrijheid. Bedankt voor alles. Joke Starre

"Weekend Wadden"

Jeanette op 29/06/2018
Elbrich

Na een heerlijke overnachting in de haven van Harlingen gingen we met dikke tegenwind het wad op om daar droog te vallen. Een indrukwekkende ervaring om dan op het wad te lopen en kort daarna het water weer te zien komen! Daarna naar Vlieland waar we een heerlijke BBQ aan boord hadden. De volgende ochtend voor de wind naar Haringen terug. Machtig gezicht om die volle zeilen te zien en met flinke snelheid te varen. Schipper Vincent en maat Dorette waren deskundig en gaven duidelijke uitleg. Ze betrokken ook de kinderen daar op een hele leuke wijze bij. De keukenuitrusting, interieur en bedden waren uitstekend. Bedankt voor dit heerlijke weekend!

"Met tegenwind heen en wind in de rug terug."

Jan de Valk op 27/06/2018
Zuid-Holland

Op een stoere schuit naar Vlieland varen. Rust op het water en de zeilen strak. Wat kan dat een mens tot rust brengen. Omgeven door de goede zorgen en het enthousiasme van de bemanning is dit een top weekeind geweest. Bemanning van de Zuid Holland bedankt.

"Perfecte zeilreis"

Sylvie Weijers op 26/06/2018
Zuid-Holland

Uitstekende kok, bracht ook gezelligheid in de tent.
Schipper:
vrolijk, attent en deskundig.
Maat:
Uitleg zeer duidelijk,attent,prima maat