Offerte
Terug

Ervaringen

Toon ervaringen:

Holland Sail

938 ervaringen

Ervaring plaatsen
9.7

"Gewoonweg genieten"

Wesley op 17/11/2018
Bontekoe

Ik ben nu over de afgelopen jaren meermaals met de Bontekoe mee geweest (individuele reizen en races) en kan alleen maar zeggen dat het altijd weer een mooie ervaring is. Schippers Niels en Renee (en hun kleine dochter Vera) nemen je mee op wat voor hen zeilen op de voormalige Zuiderzee is, of dat nu rustig aan genieten is op het wad of zo hard en snel mogelijk een race varen op het Markermeer - de sfeer aan boord is altijd even leuk en gezellig. Daarin ligt uiteraard ook een grote rol weggelegd. voor de matroos Marvin die altijd even goedlachs rustig de tijd neemt om helder uit te leggen wat er gaat gebeuren, hoe men de zeilen kan trimmen en de overige werking van het schip. Maar wat bovenal bij blijft is zij het samen altijd voor elkaar krijgen om een groep mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten (individuele reizen), zo snel tot een hele warme, goed functionerende groep weten te smeden. Ik kom zeker nog eens terug!

"Voortreffelijk"

Dennis Bosch op 01/11/2018
Amore Vici

Wij hebben een grandioos weekend gehad met een crew die fantastisch was.
Er was hun niets teveel.
De catering was heel goed verzorgd en Erik en Jelly waren heel erg gastvrij.
Erik was een goede gids en vertelde leuke "weetjes" over het schip en de omgeving.
De Amore Vici plus bemanning is aan te bevelen.

"Brandarisrace"

Lucinda Ramaekers op 22/10/2018
Grote Beer

Eerste keer dat we met ons tweetjes gezeild hebben. We vonden het beide helemaal geweldig en kunnen het iedereen aanraden. Met nogmaals extra complimenten voor Carolien in de Kombuis en Stan Janssen "Ketelbink"

"Alberdina"

Jan and Bruce Moss op 13/10/2018
Alberdina

A wonderful week. Beat all expectations. The sailing was superb and different to our sailing in the UK, even on Thames Barges. Our host and hostess were excellent in their tuition and assessment of our own abilities. Skipper Leo's selection of places to visit was excellent adding greatly to the enjoyment of our entire cruise.Also his handling of the ship in tight condition was exceptional. Added to all this it was a very happy week with lots of laughter and fun.It is true that none of us wanted to go home. Thank you Leo and Margit

"Ontspannen weekend"

Constantijn op 10/10/2018
Vertrouwen Enkhuizen

Heel gezellig aan boord bij Lex en Irma. Fijn, ruim schip. Zeker een aanrader!

"feedback"

Hans Bronsema op 03/10/2018
Zeemeeuw

Al jaren gaan we met heel veel plezier op de boot met Peter en Martine. De Zeemeeuw Is werkelijk een fantastische boot. Helaas hebben we onze individuele bootreis niet vol gekregen, waardoor ik er behoorlijk bij in geschoten ben. Dat is erg jammer, maar elke keer weer een uitdaging. Desondanks blijft het leuk te organiseren als je ziet hoe blij iedereen wordt van de Zeemeeuw.

"-"

Loobuyck op 26/09/2018
Moeke Zorn

blabla

"Mooi schip, van voor tot achteren"

Dirk van der Wal op 25/09/2018
Morgana

Leuke bemanning op een prachtig schip. Vooral de wat luxere sfeer onderdeks. Alles prima verzorgd.
Bedankt

"Meer dan je ervan verwacht"

Dirk van der Wal op 25/09/2018
Grote Beer

Op de Grote Beer met zijn bemanning krijg je meer dan je verwacht. Het schip is heel goed ingericht. Vooral onderdek is het heerlijk verblijven. De gemeenschappelijke ruimte met zeer gezellige bar is opgedeeld in twee gedeelten. Mooi daaraan is dat het heel ruim is zonder als zaal over te komen. Top dus, netto als de bemanning.
Bedankt.

"Heerlijk varen met een prima bemanning op een goed uitgerust schip"

K.B. Ploegman op 24/09/2018
Panta Rhei

Van begin tot eind genoten van het schip, de schipper, de maat en niet te vergeten de kok. Wat een verwennerij bij ontbijt, lunch, diner en tussendoor. En wat een gezelligheid en aandacht voor de gasten.
Het weekend was ter ere van ons 40-jarig huwelijk en het was in meerdere opzichten een waar feest.

"Vergaderen & Zeilen"

Anne Verhoeven op 24/09/2018
Mon Desir

We hebben 3 geweldige dagen gehad aan boord van de Mon Desir! Het was voor ons een mooie combinatie om het vergaderen af te kunnen wisselen met actief bezig zijn in de frisse buitenlucht.
Het schip is erg mooi, de bemanning enorm gastvrij en deskundig. En ook het eten was geweldig georganiseerd! De maaltijden en tussendoortjes werden allemaal vers bereid. Het heeft ons aan niets ontbroken tijdens deze trip.
Bedankt Sebastiaan, Anja, Annemieke en Anneleen!

"Hockeyteam an Bord"

Cording op 20/09/2018
Fortuna

Auch unser zweiter Törn an Bord der Fortuna nach Vlieland war wieder wunderbar! Tolles Schiff, sehr gut ausgestattet und gepflegt, netter Skipper+ Maat, Sonne + Wind + eine schöne Insel!

"Top dagen aan boord van Lotus!"

Sandra op 13/09/2018
Lotus

Echt genoten van twee toffe dagen aan boord van deze mooie boot! Marc & Erik hebben de reis perfect verzorgd & voor ons gezorgd! De mannen zijn gastvrij, flexibel, behulpzaam en vriendelijk. De boot is ruim en van alle gemakken voorzien. Ook de hutten zijn schoon en prima in orde, heb er heerlijk geslapen :)
Aanrader!!

"dank!"

Frank op 11/09/2018
Lotus

Geweldig. Dank aan de topmannen Erik en Mark!

"Nogmaals van harte bedankt!"

Roel op 11/09/2018
Lotus

Een zeer bijzondere reis en intens genoten van zeilen op de Waddenzee.

De schipper was niet alleen uitermate flexibel, maar tevens zeer behulpzaam tijdens het omgooien van de plannen (i.v.m. een "verkeerde" windrichting was Terschelling een betere optie dan Vlieland.

Een heerlijke reis gehad en veel plezier aan het zeilen beleeft met de schipper, maar zeker ook met zijn matroos Mark.

Zeer zeker en van harte aan te raden voor eenieder die een geweldig uitstapje wilt.

"Fantastische teambuilding!"

Bauke op 10/09/2018
Lotus

Met 15 personen 2 dagen en 1 nacht op deNoordzee was een geweldige ervaring!Schipper Erik moest ons vertellen dat we gezien de harde wind beter konden uitwijken naar Terschelling dat het geplande Vlieland. Binnen de kortste keren had hij een restaurant voor ons geboekt. Onze wens om op het wad te lopen maakte hij ook waar. Matroos Mark en Kapitein Erik :-) bedankt voor jullie geweldige gastvrijheid! Het zeilen was een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!

"Super uitje!"

Maaike van der Kuij op 10/09/2018
Lotus

Heerlijke dagen gehad op een prachtige boot. Goeie uitleg, we konden lekker meewerken met het zeilen, maar ook genoeg ruimte om te genieten van de zon en de wind in je gezicht. Super geslapen, hutten zijn goed, gezamelijke ruimte is erg gezellig. Mede dankzij Eric & Mark een geweldige tijd gehad.

"Fantastische Ervaring"

Debbie Hendriks op 10/09/2018
Lotus

Wij hebben 2 dagen mogen doorbrengen met 15 collega's aan boord van de Lotus. Grote complimenten voor de schipper Erik en zijn "matroos" Mark. Niks was hen teveel en ondanks dat we door het weer wat aanpassingen hebben moeten doen, hebben we een fantastische reis gehad! Het schip is ruim en van alle gemakken voorzien. Tevens erg schoon! Als je van plan bent om te gaan varen, doe het dan met de Lotusen met Erik: succes gegarandeerd!

"Geweldige ervaring"

RJ van Zelst op 10/09/2018
Lotus

De schippers Erik en Mark waren top! Duidelijk in hun uitleg vooraf- en tijdens het varen. We werden aan het werk gezet, wat een gave ervaring was. De boot zelf zag er goed uit, netjes en schoon. Redelijk ruime hutten, 2 douches en toiletten. De keuken had alles wat we nodig hadden. In Terschelling aangekomen hebben ze een scherm opgezet zodat we beschut konden borrelen op het dek. In communicatie ging alles goed, we hebben een top weekend gehad op de Lotus, zeker voor herhaling vatbaar.

"waterwolf"

ingeborg clement op 09/09/2018
Waterwolf

heerlijke week gehad, volgend jaar zeker weer.

"Een topweek op de Lotus"

Desmond op 07/09/2018
Lotus

Met 15 leerlingen en 2 begeleiders onder leiding van Erik en Mark samen hebben wij een topweek gehad.

De sfeer was goed, de band met de schipper en scheepsmaat was zeer goed en de boot voldeed aan alle eisen met een groep jonge mensen van een puberleeftijd!

Wij als docenten hebben optimaal kunnen genieten samen met onze leerlingen! Als de schipper en scheepsmaat zelfs al mee willen doen met de spellen naast het zeilen zelf waarbij ze de leerlingen helemaal betrekken, dan krijgen zij natuurlijk alle credits van ons allemaal!

"Bree-Sant"

Hoekstra op 05/09/2018
Bree Sant

Jan Bree-Sant,Top schipper, aan boord
super kok, leuke maat.

alleen als Nederlander aan boord.op meerdere schepen,
zou er door het hoofdkantoor nog wel iets aan verandert kunnen worden?

"BBBZZZWWW"

Harm de Jong op 28/08/2018
Vertrouwen Harlingen

Het is alweer de 13de keer dat we met het schip “Vertrouwen” met schipper Axel en Katja het zilte nat hebben op gezocht met 14 personen.
Vrijdags was het tij tegen dus via de sluis naar Workum. Waar we ook de skutsjes aan het oefen zagen. Zaterdags zijn we van Workum naar Terschelling gezeild met een windje van 5 a 6 Beaufort. Daar in de keuken lasagne voor 17 personen klaar gemaakt.

"Relaxed"

Gerrit op 23/08/2018
Morgana

Ontspannen sfeer met de medegasten, degelijk&goed eten, slaapplek niet ruim, maar wel prima. Als je nog niet eerder gezeild heb krijg je op deze manier een mooie eerste indruk. Je kunt meehelpen als je dat wilt. Ik heb genoten van liggen in het net van de Kluiverboom!

Het mooie weer en Sail Harlingen maakten het af

"La Bohème"

Jetske op 22/08/2018
La Boheme

bemanning, schipper Leon,maat Melanie, kok Wilma was TOP!

het weer, zon, regen, wind, weinig wind, waterhoos, alles meegemaakt, heerlijk genieten aan boord.
Makkum, Ameland, Terschelling, Vlieland en Medemblik.
op de eilanden gefietst.foto's gemaakt onderweg.

jammer dat ik als enige gast bij een Duitse groep aan boord was.
en nu lekker nagenieten van de vakantie 2018

"weekend ECHT zeilen met "De Waterwolf""

Theo Kraan op 20/08/2018
Waterwolf

Voor de 17-de keer met 3 brandweermaatjes een weekend als individuele gasten gezeild. Deze keer was het ECHT zeilen met schipper Olaf. Van Enkhuizen naar de Waddenzee compleet met droogvallen. Geen 10.00 tot 16.00 uur tijden.
Uitstekende verzorging van Nicci en duidelijke uitleg wat er van ons verwacht werd van Pia. Overnacht in Harlingen. Daar om 08.00 uur al vertrokken, nog even aangelegd voor de lunch in Stavoren en rond 17.00 uur weer in Enkhuizen waar onder het genot van een gezamenlijk laatste biertje afscheid werd genomen van de medezeilers en de bemanning van "De Waterwolf". Was een geslaagd weekend. Veel succes met dit schip verder !!!

"Gast"

Rob op 13/08/2018
Waterwolf

Schipper en zijn vrouw zeer open en gastvrij. Veel uitleg zeilen en wadden. Verzorging goed en op donderdag heerlijke Indische maaltijd. Tip, iets lekkers bij de koffie.....was niet vaak aanwezig. Topweekend gehad.

"toppers zijn het"

Evelien Pierik op 13/08/2018
Lotus

Erik, Guusje en Nicci hebben ons een hele fijne midweek bezorgd.
we Hebben alle soorten weer gehad en daar maakte Erik goed gebruik van.
Tegelijkertijd deskundig,veilig en gezellig. Waar vind je dat nog...
Veel dank!!
Op naar de volgende keer. (Voor mij de 5e keer)

"Zon, zee en lekker varen! "

A. op 12/08/2018
Bree Sant

Wij mochten met schipper Jan mee in een week met prachtig weer. Er stond niet veel wind, maar we hebben toch een bezoek kunnen brengen aan Vlieland, Terschelling en Ameland. De service aan boord was perfect, lekker eten en vriendelijke mensen. Ik kan het aanraden om van te voren even te informeren naar de samenstelling van de groep, al heb ik wel ervaren dat leeftijd en nationaliteit niet belemmerend hoeft te zijn voor een gezellige week!

"Meer dan fantastisch"

Agaath de Vos op 08/08/2018
Morgana

Het ontvangst was hartelijk en informatief en twee talig. Hierdoor was er direct chemie in de groep. de groep was zeer gemeleerd. Bemanning was zeer kundig, met een extra pluim voor de schipper die ons moeiteloos door de enorme drukte loodste (tallship race harlingen). Het enthousiasme en geduld van het personeel was heel erg fijn en de kers op de taart was toch wel het zeilen met ALLE zeilen. Fantastische afwisseling van rust en gezonde inspanning. Absoluut voor herhaling vatbaar. Bedankt!! Agaath de Vos

"Viering 50 jaar getrouwd"

Fam Knoppers op 05/08/2018
Boreas

Met kinderen en kleinkinderen totaal 14pers 3 fantastische dagen op de Boreas met Henk, Grietje en Nicole de kok voor de geweldige catering.
Elke dag een hoogtepunt:
Droogvallen met BBQ
Zeilen naar Terschelling
Sail-in vd Tall ship 2018
Een super ervaring met super bemanning.Top Top

"Goed weekend gehad "

Tom op 01/08/2018
Fortuna

Leuke bemanning, mooi schip zeer tevreden en een goed weekend gehad.

"IJsselmeer en Wad"

Henk van der Horst op 12/07/2018
Amore Vici

Mooie zeilreis gehad op een goed schip met kundige en toegankelijke bemanning.
Er was een goede balans tussen varen en aan wal liggen.
Op het Wad zeehonden kunnen spotten en ook nog een bruinvis als bonus.

"Super vakantie"

Joke Starre op 05/07/2018
De Vriendschap

Het is een hele mooie vakantie geweest, met zon, wind en een zeer vakbekwame bemanning. Remco en Yteke jullie hebben een prachtig schip en ik heb enorm genoten van jullie gastvrijheid. Bedankt voor alles. Joke Starre

"Weekend Wadden"

Jeanette op 29/06/2018
Elbrich

Na een heerlijke overnachting in de haven van Harlingen gingen we met dikke tegenwind het wad op om daar droog te vallen. Een indrukwekkende ervaring om dan op het wad te lopen en kort daarna het water weer te zien komen! Daarna naar Vlieland waar we een heerlijke BBQ aan boord hadden. De volgende ochtend voor de wind naar Haringen terug. Machtig gezicht om die volle zeilen te zien en met flinke snelheid te varen. Schipper Vincent en maat Dorette waren deskundig en gaven duidelijke uitleg. Ze betrokken ook de kinderen daar op een hele leuke wijze bij. De keukenuitrusting, interieur en bedden waren uitstekend. Bedankt voor dit heerlijke weekend!

"Met tegenwind heen en wind in de rug terug."

Jan de Valk op 27/06/2018
Zuid-Holland

Op een stoere schuit naar Vlieland varen. Rust op het water en de zeilen strak. Wat kan dat een mens tot rust brengen. Omgeven door de goede zorgen en het enthousiasme van de bemanning is dit een top weekeind geweest. Bemanning van de Zuid Holland bedankt.

"Perfecte zeilreis"

Sylvie Weijers op 26/06/2018
Zuid-Holland

Uitstekende kok, bracht ook gezelligheid in de tent.
Schipper:
vrolijk, attent en deskundig.
Maat:
Uitleg zeer duidelijk,attent,prima maat

"Vlieland via het Schuitengat"

Marcel op 25/06/2018
Boreas

Heerlijk weekend gehad. Op mijn verzoek veel gezeild. Echter de wind was in richting en kracht uitstekend en om niet te snel op Vlieland en terug in Harlingen aan te komen heeft de schipper overal omgevaren. Op de heen weg via Terschelling en lands de zandbanken van het Schuitengat en op de terug via de Kornwerderzand sluizen en de Pollendam.

Heerlijk snel schip en uitstekende bemanning.

"Review"

Violeta op 20/06/2018
Mon Desir

Excellent! The ship Mon Desir is all one can wish for their first time experience sailing on a clipper. Facilities are kept pristine clean, polished and to the best comfort. Captain Sebastian, his lovely wife Annelies and their helper Anja make sure the trip is safe, well organised and entertaining. I am more than happy with my first time sailing happening on Mon Desir. I can highly recommend it and am looking forward to my next one with the Prins family!

"Weekend meezeilen"

Jeroen & Martine op 19/06/2018
Mon Desir

Wij hebben een geweldig weekend gehad aan boord van de Mon Desir! Een prachtig schip en vooral een fijne, gezellige en deskundige bemanning maakten ons tochtje tot een groot succes! Het was een mix van actief bezig zijn en heerlijk relaxen! Daarnaast kregen we nog lekkere maaltijden en diverse tussendoortjes. Een dikke tien is wat ons betreft echt niet overdreven!

"Vive La Bohème"

Paul De Greef op 25/05/2018
La Boheme

Twee onbelangrijke mindere punten: er was niet meegedeeld dat we ook zeep dienden mee te brengen. er was geen bekertje in de kajuit

"Mooie jherinnering"

Hombroeckx Lieve op 24/05/2018
La Boheme

We vonden het een zeer leuke ervaring voor de eerste keer op een zeilschip. We deden deze trip als verjaardagscadeau voor een vriend de 80 werd. Ook hij heeft er intens van genoten.

Groetjes
Lieve

"meezeilen pinksterweekend"

Harm van der Wildt op 24/05/2018
Mon Desir

Was de enige Nederlander tussen de meezeilende Duitsers. Het was weer een geweldige ervaring om nooit te vergeten.

"Mevrouw; Mijnheer,"

jeannine engelbosch en françois verleyen op 24/05/2018
La Boheme

Wij hebben met volle teugen genoten van onze zeiltrip met La Bohème op het IJsselmeer en de Waddenzee tijdens het Pinksterweekend.
De schipper en zijn matroos waren top en ook Wilma's kookkunsten hebben we enorm geapprecieerd. Extra dank voor de lekkere pindasaus!
We raden onze vrienden graag een grote tocht met La Bohème en zijn bemanning aan. Tot een volgende keer!

"zeilen met de Bree sant."

Marjolein Melker op 17/05/2018
Bree Sant

Heerlijk lang weekend gehad. Veen ontspanning en lol gehad.
Jan, Trudy en maat Marijke hebben mooie reis verzorgt.

"Einfach großartig! "

Susanne op 14/05/2018
Welvaart

Sobald man die Welvaart betritt, merkt man, dass hier alles mit Herzblut gemacht wird. Die Ausstattung des Schiffes ist genial, das Personal super nett! Besonders gut gefallen hat mir, dass man immer auf dem Laufenden gehalten wurde, wie der aktuelle Kurs ist und eine tolle Einweisung bekommen hat, bevor wir unseren Törn starteten. Ich kann eine Reise mit der Welvaart jedem empfehlen!
Vielen Dank für ein tolles Wochenende an die gesamte Besatzung!

"Zeilen pur sang"

Menno Jansen op 09/05/2018
Bontekoe

Zeilen op de Bontekoe is een beleving op zich. Schippers Niels en Renée weten hun kennis en enthousiasme perfect over te brengen en de combinatie Bontekoe en de complete bemanning is een perfecte match. Ik ben nu meerdere keren mee geweest en elke keer was het op en top uniek.

"Derde Pieperrace met de Mon Desir"

Johan Jager op 10/04/2018
Mon Desir

Drie jaar geleden besloten we met een stel studiegenoten en hun partners om mee te doen aan de Pieper-race. We zochten een comfortabel, ruim schip met een goed geoutilleerde keuken en een dynamische bemanning. Al onze verwachtingen zijn nu voor de derde keer overtroffen. Naast een geweldige zeilervaring zijn de drie races een groot succes geworden door de aanwezigheid van de schipper, zijn bootsvrouw en hun inspirerende jonge gezin, met als resultaat een hele bijzondere groepservaring. Een verblijf op de Mon Desir is een werkelijke aanrader!

"Zeilen! "

Jelle op 16/01/2018
Vertrouwen Harlingen

Wil je echt zeilen (weer of geen weer) met ervaren bemanning die openstaat voor suggesties, vragen en wensen? Dan is dit je schip! Met boot vol vrienden de Waddenzee verkent! Zeilen, borrelen en heerlijk slapen! Aanrader! Wij gaan weer boeken!

"Zeilen op het Wad!"

Robin op 14/01/2018
Vertrouwen Harlingen

Meerdere dagen op dit mooie schip geweest. Je kan vrij actief meezeilen en dan bij aankomst in de haven met de hele groep gezamenlijk eten in het ruim!
Super bedden, fijn haardvuur, doucheruimte en prima keuken.
Bemanning at gezellig mee en gaf ons alle ruimte die je als groep wilt hebbben.

Zeker een aanrader om te huren en lekker paar dagen het water op te gaan!