Offerte
Terug

Zekerheid bij het boeken van een zeilreis

Verzekerd zijn van een goede reis

U moet er eigenlijk niet aan denken, maar wat gebeurt er als uw reis niet naar wens verloopt of het schip niet (meer) kan varen? Of u heeft al wel betaald maar de ondernemer gaat failliet waardoor u niet kunt varen? Dan heeft u als klant bij Holland Sail een aantal zekerheden.

Boeken met een gerust hart

Bij Holland Sail heeft u de zekerheid dat uw (aan)betaling in goede handen is. Als HISWA-lid zijn Holland Sail en de daarbij aangesloten scheepseigenaren voor u verzekerd tegen het onwaarschijnlijke risico van insolventie/faillissement. Hierdoor krijgt u uw geld terug als u de geboekte zeilreis onverhoopt niet hebt kunnen maken. Deze insolventie-verzekering-regeling voldoet aan de eisen van de Autoriteit Consument en Markt.

Onafhankelijke geschillencommissie

Aan de HISWA Algemene Voorwaarden is een geschillenregeling gekoppeld. De onafhankelijke Geschillencommissie Waterrecreatie lost mogelijke geschillen tussen u en een HISWA-bedrijf op een praktische, snelle en vakbekwame manier op.

HISWA Vereniging staat borg als een HISWA-lid een bindend advies niet nakomt. Reden te meer om uw schip bij een HISWA-lid te boeken.

Garantstelling

Zorgeloos boeken: HISWA-vereniging staat bij de ruim 900 leden garant voor uw betaling(en) tot max. € 10.000 per boeking in geval een HISWA-lid uw reis niet wil of kan uitvoeren, er geen vervangend schip voor u geregeld is en het HISWA-lid de door u betaalde reissom niet aan u terugbetaalt. De Geschillencommissie zal dan een bindende uitspraak doen en HISWA-Vereniging betaalt aan u de reeds betaalde reissom direct aan u terug.

HISWA Algemene Voorwaarden

HISWA-leden hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden. De voorwaarden zijn tot stand zijn gekomen in samenwerking met de ANWB en de Consumentenbond. HISWA-bedrijven bieden u hiermee de duidelijkheid en zekerheid die u als gast wenst.