Offerte
Terug

Scholen

Schoolkamp zeilen

Ga op avontuur en ontdek tijdens een schoolreis op een klipper of een tjalk hoe een kompas werkt, wat getijden, schoten en vallen zijn. Beleef de nautische historie die Nederland heeft groot gemaakt.

1diese_Steuermnner_navigieren_uns_sicher_zum_Ziel1.jpg
Boreas zwemmen 3.JPG

Afvaarthavens & vaargebieden

Op basis van uw wensen kunt u vlak voor vertrek de route bespreken met de schipper. De vaarroute hangt af van de duur van de zeilreis, het weer en de afvaarthaven.

Reisgenoten

Ga zeilen met uw scholieren en stel uw eigen zeiltocht samen. Tijdens een (mid)weekend zeilen, beleeft u samen een leuke tijd aan boord. Zeilen is geschikt voor alle leeftijden en het is niet noodzakelijk om zeilervaring te hebben.

Midweek met speciale prijs

Holland Sail biedt midweken aan tegen gereduceerderde prijzen voor zeiltochten voor scholen. U kunt de klas ook over meerdere kleinere schepen verdelen. Uiteraard voldoen alle schepen aan strenge veiligheidseisen. Er is keuze uit drie huurperiodes speciaal voor scholen:

Educatief

Bespreek samen met de schipper het programma. Zij hebben ruime ervaring met zeilen met scholen om activiteiten te bedenken die aanknopingspunten hebben met vakken zoals biologie of geschiedenis en teambuilding. Onderwerpen die normaliter aan bod komen zijn o.a.: getijden, natuur en milieu, metereologie, leren zeilen, knopen leggen en navigereren.

Onderweg

Een schoolreis op een zeilschip met bemanning is als een ontdekkingsreis! Er zijn ontzettend veel activiteiten die leerlingen kunnen doen tijdens een zeiltocht op het IJsselmeer en Waddenzee:

In onze TravelGuide kunt u bekijken wat er allemaal te doen en te zien valt rond het IJsselmeer en op de Waddeneilanden.

Uitstekende service

De crew van Holland Sail staat bekend om zijn uitstekende verzorging en smakelijke maaltijden, het buitenleven tijdens een zeilreis maakt immers hongerig. Holland Sail biedt u: