Offerte
Terug

Eten & drinken

Kan ik zelf de catering aan boord verzorgen?

Ja. Als u zelf de catering aan boord verzorgt, kunt u in de kombuis van alle faciliteiten gebruik maken. Er zijn voldoende pannen, borden, bestek, etcetera beschikbaar. Zout, peper, olie, azijn en dergelijke zijn niet aanwezig. Theedoeken, vaatdoekjes, afwasmiddel, toiletpapier en afvalzakken zijn voor één dag aanwezig, maar dient u zelf mee te nemen voor de daaropvolgende dagen.

Kan ik de catering laten verzorgen?

Ja, dat kan zeker. Holland Sail biedt een gevarieerd cateringaanbod aan, eventueel inclusief drankenarrangement. U kunt een offerte aanvragen of de servicepagina raadplegen voor de verschillende arrangementen.

Als u catering bestelt, vaart de scheepskok mee om iedere dag iets lekkers voor u op tafel te zetten. Op een aantal schepen wordt dan één van de hutten gereserveerd voor de kok.

Hoe kom ik aan boodschappen?

Wanneer u zelf uw catering verzorgt, kunt u uw boodschappen van thuis meebrengen. In de afvaarthavens zijn verschillende supermarkten waar u boodschappen kunt doen, en in Harlingen kunt u gebruik maken van de boodschappenservice. Bij uw afvaartinformatie, die u enige weken voor vertrek ontvangt, sturen wij u informatie over de mogelijkheden in uw afvaarthaven. Onderweg komt u ook in andere havens, waar de schipper de mogelijkheden om boodschappen te doen kent.

Eet de bemanning mee?

Meestal eten de schipper en de maat mee en sluit u de zeildag zo samen af. Als u hier geen prijs op stelt, dan kunt u dit kenbaar maken aan de schipper.

Wie verzorgt de eindschoonmaak van het schip?

Het schip wordt schoon aan u opgeleverd en zo dient u het ook weer achter te laten. U kunt zelf de eindschoonmaak verzorgen of deze afkopen. De schoonmaakspullen zijn aan boord aanwezig. De kosten voor het afkopen variëren per schip, u vindt de tarieven in de prijslijst. Dit bedrag kunt u contant aan boord betalen. Op een aantal schepen is de huurprijs inclusief de eindschoonmaak. Ook dit vindt u terug in de prijslijst.